bursa özel okul,bursa kolej
|
Veli Girişi Öğrenci Girişi
bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
...
...
...
...
...
...

Bilişimsel Düşünme Becerileri Eğitimi

|

Bilişimsel Düşünme Becerileri Eğitimi

Bilişimsel düşünme nedir?

Bilişimsel düşünme, bir problemi adım adım ölçülü ve mantıklı bir şekilde düşünme sürecidir. Bu, bir bilgisayarın programları aracılığıyla mantıksal bir ilerleme içinde çalışması gibidir.

Bilgisayarlar, karmaşık sorunları çözmek için önceden belirlenmiş bir dizi eylemi izleyerek programlı olarak çalışır. Aynı şekilde, bilgi işlemsel düşünme, çocukların kendi karmaşık sorunlarını daha yönetilebilir adımlara ayırmalarını sağlar. Bursa Akademik Koleji olarak lise öğrencilerimize planladığımız Bilişimsel düşünme becerileri eğitimi, karşılaştıkları sorunları daha iyi anlama ve etkili çözümler geliştirebilmelerini sağlar.

Bilişimsel düşünme becerileri

Her bir kavram ve nasıl çalıştığı hakkında daha iyi bir fikir edinmek için bilişimsel düşünme becerilerinin her birine daha yakından bakalım.

Ayrıştırma

Ayrıştırma, bir şeyi bileşen parçalarına ayırma işlemidir. Örneğin bu adımlar ve parçalar, malzemeleri hazırlamak, katmanları oluşturmak ve yemeği pişirmek olabilir. Her adım, en basit biçimlerine ulaşana kadar daha fazla ayrıştırılabilir. Bunlar, daha büyük görevi başarıyla tamamlamak için izlenmesi gereken talimatlardır.

Örüntü tanıma

Örüntü tanıma, tekrar eden talimatları tespit etme yeteneğidir. Örneğin, lazanyanın katmanlarını oluştururken, başarılı olmak için birkaç kez makarna, sos ve peynir koymanız gerekir. Bu adımların tekrarı, tanınabilecek bir kalıptır.

Örüntü çıkarma

Kalıp çıkarma, tanımladığınız kalıpları alma ve onlar hakkında bildiklerinizi kullanarak süreci daha hızlı hale getirme sürecidir! Bu nedenle, malzemeleri katmanlama modelini fark ettiğiniz için, her bir satır öğesini tekrar okumanız gerekmez. Bunun yerine, bu daha basit adımları, daha karmaşık bir görev olan katman eklemekle birleştirebilirsiniz. Bu biraz zaman kazandırır ve düşünmeniz gereken görev sayısını en aza indirir.

Algoritma tasarımı

Algoritma tasarımı, sizin (veya bir başkasının) her seferinde doğru sonuçlara ulaşmak için bunları takip edebilmeniz için adımları sıralama işlemidir. Örneğin bir lazanya yapma süreci için bir algoritma tasarlamak, ileride kullanmak üzere tarifi yazma süreci olacaktır.

Bilişimsel düşünme neden önemlidir?

Bilişimsel düşünmenin en büyük yararı, gerçek dünyadaki problem çözmeyi nasıl sağladığıdır. Çocuklar için, büyük problemleri nasıl çözeceklerini ve daha basit adımlara nasıl ayıracaklarını bilmek, matematik problemlerini çözmekten bir kitap raporu yazmaya kadar her konuda yardımcı olabilir. Çocuğunuz okulda kaç kez yeni bir kavram ya da proje karşısında bunaldı? Sadece her seferinde bir adım atmak bu endişenin çoğunu ortadan kaldırabilir.

Ve bu, bilişimsel düşünmenin yardımcı olabileceği yollardan sadece biridir. Bir diğeri ise örüntü tanıma soyutlamasıdır.

Karşılaştığımız sorunların ne sıklıkla bir kalıbı var? Sadece bu kalıpları tespit edebilmek değil, aynı zamanda bunları ele almak için değişiklikler yapabilmek, sayısal olarak düşünmekten kaynaklanan büyük bir faydadır.

Bursa Akademik Koleji olarak bilişimsel düşünme eğitimi ile öğrencilerimizin gerçek hayatta karşılaşabilecekleri çok farklı sorunlara bilimsel ve metotsal bir yaklaşım göstererek en doğru çözümü bulabilmeleri hedeflenmektedir.

Bilişimsel Düşünme Becerileri Eğitimi
bursa özel okul,bursa kolej

Bizi Güçlü Kılanlar Partnerlerimiz

bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
  • © 2022 Akademik Koleji Danışmanlık ve Eğitim Öğretim Hizmetleri
  • bursa özel okul,bursa kolej