Göz ardı edilemeyecek bir çocukluk gelişimi alanı, çocuğun yaratıcılığının, özgüveninin ve sosyal becerilerinin gelişimidir. Akademik Koleji Özel Anaokulu olarak drama eğitimini önemsiyor ve ağırlık veriyoruz. Dramayı erken yaşta öğrenmek, çocuklara sınırsız sayıda olumlu fayda sağlayabilir. Anaokulu öğrencilerimizin drama atölyelerine katılarak geliştirebileceği yönleri şunlardır:
Drama ve tiyatro benzersiz bir yaratıcı ifade biçimidir ve bir sahnede durup seyircilerin önünde konuşmak büyük cesaret ister. Drama atölyelerimiz, tüm çocukları yaratıcı fikirlerini etkileşimli, besleyici bir ortamda ifade etmeye teşvik eder. En utangaç çocuklar bile drama yoluyla özgüvenlerini geliştirebilecekler.
Çocuğa yaratıcı olması için alan verildiğinde ve hayal güçleri desteklendiğinde, bu onların güvenini ve benlik saygısını geliştirmesine yardımcı olur. Drama öğrenmekten kazanılan bu güven okulda, kariyerde ve hayatta çok geçerli olacak!
Drama atölyelerimizde yeni dünyalar keşfediyor, farklı zaman ve yerlerden insanlar oluyoruz ve farklı bakış açıları ve düşünme biçimleri öğreniyoruz. Bunları keşfetmek bize yaratıcı ve yaratıcı olmak için gereken becerileri verebilir. Sürekli değişen bir dünyada, yaratıcı ve yaratıcı bir yaklaşıma sahip olmak, 'kutunun dışında' düşünmek ve yeni ve ilginç fikirler ve çözümler bulmak için çok önemlidir. Doğaçlama etkinliklerimiz ve oyunlarımız, çocukları fikirler üretmeye ve çeşitli senaryolara yaratıcı bir şekilde yanıt vermeye teşvik eder.
Oyunculuk ve drama becerilerini öğrenmek, çocukların herkes için hayati önem taşıyan konuşma, iletişim ve sunum becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir! Drama atölyelerimizde, çocukların farklı kişiliklere büründüğü etkinliklere yer veriyoruz- bu, çocuklara kelime dağarcıklarını, ses yansıtmalarını, telaffuzlarını ve ifadelerini geliştirmeleri için ortam sağlar. Drama, çocukları daha iyi iletişimciler ve hikâye anlatıcılar haline getirebilir!
Drama, üyelerin farklı karakterleri oynamasını gerektirir. Karakterleri, rolleri ve oyunların alt metnini iyi anlamak, üyelerin farklı durumlar, bağlamlar ve hatta kültürlerle daha iyi ilişki kurmasını sağlayacaktır. Sonuç olarak, üyeler empati geliştirmeye teşvik edilir- dünyayı başka birinin perspektifinden yargılamadan görme yeteneği. Bu da hayal gücünü kullanarak üyelerimizin duygusal zekasını geliştirecektir.
Drama üyelerin zihne, bedene ve sese odaklanma yeteneğini geliştirir. Atölyelerimiz sırasındaki drama aktivitelerimizin ve oyunlarımızın çoğu konsantrasyonu geliştirmek için tasarlanmıştır. Prova yapmak ve çizgileri veya hareketleri yapmak bile, tıpkı bir kas gibi, bol miktarda egzersiz gerektiren konsantrasyon ve hafızayı geliştirmeyi gerektirecektir.
Takım çalışması şüphesiz dramanın vazgeçilmez bir unsurudur- onsuz hiçbir tiyatro oyunu ve performansı gerçekleştirilemez. Drama atölyelerimiz, üyelerimizde ekip çalışmasını teşvik etmek ve geliştirmek için güçlü bir platformdur.
Örneğin, bir drama etkinliğinde üyeler küçük gruplara ayrılır. Her gruba gerçekleştirmeleri için bir senaryo verilir ve hikâyeyi birlikte geliştirmeleri için bırakılır. Çocuklar, atölye çalışmalarından en iyi şekilde yararlanmak için ekip çalışması ve iş birliğinin önemli beceriler olduğunu çabucak anlarlar.
Bir performans bağlamında, bir performansın her üyesinin bir sahne sırasında oynaması ve takım olarak birlikte çalışması gereken belirli bir rolü vardır. Birey olarak birlikte çalışmayı öğrenmek, tüm yaşamları boyunca yanlarında taşıyacakları bir beceridir.
Bir tiyatroyu bir araya getirmekten daha hızlı bir grup insanı birbirine bağlayan hiçbir şey yoktur. Bunun nedeni, dramanın eğlenceli olması ve kahkaha ve keyif yoluyla birbirimize bağlı olmamızdır. Drama, çocukların etkinlikler boyunca kendilerini açıkça ifade etmelerini gerektirir, bu da üyelerin birbirlerini destekleyerek arkadaş olmalarına yardımcı olur.
Akademik Koleji Özel Anaokulunun benzersiz eğitim modelini öğrenmek ve drama eğitim faaliyetlerimizi yakından görmek için okulumuzu ziyaret edin.