6. Sınıf öğrencilerimiz Görsel Sanatlar dersinde 'Maske Boyama' çalışması gerçekleştirdi.
Boyama etkinliklerinin öğrenme becerisine faydaları :
İnce Motor Gelişim: Boyama, çocukların parmakla kavrama gelişimlerine katkı sağlar. Bir kalemin ya da fırçanın doğru şekilde tutulması gerekli pratiği yapma fırsatı sağlar ve ellerinde, parmaklarında ve bilekte bu ince motor kaslarını gelişimini hızlandırır.
Konsantrasyon: Boyama işlemi konsantrasyon gerektirir ve bir göreve odaklanma, çalışmayı verimli bir şekilde sonlandırma öğrencinin genel konsantrasyon seviyesini geliştirmesine yardımcı olur.
Renk Tanıma: Boyama aktiviteleri renk ve ton bilincini güçlendirir. Farklı renkler kullanmak, çocuklara farklı kombinasyonları keşfetme imkanı tanır ve resmin görünümünü nasıl değiştirebileceklerini görmelerini sağlar. Az bilinen renk ve tonlar için harika bir uygulamadır.
El ve Göz Koordinasyonu: Çocuk sınıf ya da herhangi bir alan içerisinde boyamayı öğrenirken, el ve göz koordinasyonunun geliştirilmesine yardımcı olur. Her iki eylemi izlemek, yapmak ve koordine etmek, çalışma esnasında gelişen bir yetidir. Çocuklar ilk önce renklendirmeye başladıklarında, boyaları çizgilerin içinde tutmakta zorluk çekebilirler ancak pratik yaptıkça yetenekleri artar. Başarılı bir boyama çalışması ile gurur ve başarı duygusu kazanırlar. Bu durum özgüvenlerini geliştirir ve başarıları da atar.
Yaratıcılık: Boyama çalışması yaratıcı düşünceyi ve hayal gücünü teşvik eder. Çocuklar,boyamada kullanacakları renkleri kararlaştırırken planlamayı öğrenir ve ardından resim içindeki şeyleri nasıl sıralayacaklarını seçerler.
Cemal Süreya : '' Masal dinlememiş çocuklar kediyi bile cetvelle çizerler '' der. Bu sebeple bir çocuğun yaratıcı hayal gücünün ortaya çıkmasına katkı sağlamak eğitimin en büyük amaçlarından biridir.