bursa özel okul,bursa kolej Veli Girişi Öğrenci Girişi Bursluluk Sınavı Başvuru Formu
bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
...
...
...
...
...
...

K12 Eğitim Sistemi Nedir ?

|

K12 Eğitim Sistemi Nedir ?

Büyüyen ve gelişen teknoloji, dokunulmamış hiçbir endüstri alanı bırakmamıştır. Büyük eğitim dünyası da farklı değildir. Devrim niteliğindeki sayısallaştırma, aralıksız eğitim sistemimizde yeni modlar doğurdu. K-12 eğitimi de bunlar arasında. K-12 eğitimi kavramı, özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa gibi ülkelerde dünya çapında yaygın olarak popülerlik kazanmaktadır. Ülkemiz, tüm uluslar arasında bile, modern K-12 eğitim konseptine katılan 150 bin okulu ve 1,5 milyon öğrencisi ile önemli ilerlemeler kaydediyor.

K-12 eğitim sistemi nedir?

Bu yükselen K-12 eğitimi kavramı, geleneksel insan yetiştirme biçimini değiştirmiş ve çocukların anaokulundan 12. sınıfa kadar temel eğitimini sağlamıştır. İlk ve orta öğretim topluca K-12 eğitimi olarak bilinir ve daha fazla öğretmen-öğrenci iletişimini içerir. K-12 eğitim modelinde, K harfi Anaokulu ve 12 harfi 12. sınıf anlamına gelir ve ülkemizdeki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öncesi eğitimi içerir.

K-12 Türk Eğitim Sistemi

K 12 sistemi öğrencilerde ileri öğrenme alışkanlıklarını teşvik etmek için birçok soru-cevap oturumunu, ödevleri teşvik eder. Bu eğitim sistemi bireysel ilgiyi destekler. Bu yöntem daha çok öğrencilerde kendi kendine eğitim yeteneklerini geliştirmeye yöneliktir. Burada öğrenciler, bu sistemi geleneksel eğitim sistemlerinden daha faydalı kılan kişisel görüş ve fikirler şeklinde ödevlerine değer katmaya teşvik edilir. Öğrenciler ayrıca fikir ve görüşlerini sunmak için çeşitli tartışma kulüplerine ve forumlara katılmaya da açıktır.

Daha çok öğretmen-öğrenci uyumu, daha özgüvenli ve bağımsız, sadece okullar için değil tüm toplum için fark yaratabilecek bireyler, bu teknoloji temelli k-12 eğitim sisteminin sunduğu şeylerdir.

K-12 sistemi 'anaokulundan 12. sınıfa' anlamına gelir. Bu, kabaca beş yaşında bir okula başlama yaşı ile yaklaşık 18 yaşında 12. Sınıfa kadar olan bir okula eşittir. Sistem üç aşamaya ayrılır: ilkokul (K–4. Sınıflar), ortaokul (5–8. Sınıflar) ve yüksek okul (9-12. Sınıflar).

k12 Nedir

Okul Yılı

Öğrenci Yaşı

Sınıfı

Kreş

3–4

Okul Öncesi

Ana sınıfı

4–5

Okul Öncesi

1. Yıl

5–6

Anaokulu

2. Yıl

6–7

İlkokul 1. sınıf

3. Yıl

7–8

İlkokul 2. sınıf

4. Yıl

8–9

İlkokul 3. sınıf

5. Yıl

9–10

İlkokul 4. sınıf

6. Yıl

10–11

Ortaokul 1 (5. Sınıf)

7. Yıl

11–12

Ortaokul 2 (6. Sınıf)

8. Yıl

12–13

Ortaokul 3 (7. Sınıf)

9. Yıl

13–14

Ortaokul 4 (8. Sınıf)

10. Yıl

14–15

Lise Hazırlık Sınıfı

11. Yıl

15–16

Lise 1. Sınıf

12. Yıl

16–17

Lise 2. Sınıf

13. Yıl

17–18

Lise 3. Sınıf

Türkiye'de eğitim öncelikle devlet sorumluluğundadır. Milli eğitim Bakanlığı'nca belirlenen esaslar doğrultusunda eğitim planlaması yapılır ve yerel yönetimlerce devlet okullarının bakım onarım ve idamesi sağlanır. Ülkemizde zorunlu eğitim yıl sayısı 8 dir. İlkokul ve ortaokul zorunlu eğitim kapsamındadır.

Şunlara da Göz Atın

Bursa Özel Okulları

Bursa Liseleri

Bursa Anaokulları

Bursa Kreşleri

bursa özel okul,bursa kolej

Bizi Güçlü Kılanlar Partnerlerimiz

bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej bursa özel okul,bursa kolej
  • © 2022 Akademik Koleji Danışmanlık ve Eğitim Öğretim Hizmetleri
  • bursa özel okul,bursa kolej